Overig

Het einde van dit blog

De laatste tijd plaats ik bijna niets meer op dit blog, ik heb al eens geprobeerd een nieuwe start te maken maar het lukt niet.

Om deze reden verdwijnt dit blog over een maand van het internet. Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk, een nieuwe start, op een nieuwe plek. Het was een fijne plek de afgelopen jaren maar ik ben toe aan iets nieuws.

Bedankt voor het meelezen de afgelopen jaren.

Liefs Emma

Creativiteit

Een pronkrol

Door een beperkt aantal meisjes werden aan het eind van de negentiende eeuw, begin twintigste eeuw ook pronklappen gemaakt. Dit vond meestal plaats in een pensionaat. Pronklappen zijn lappen waarop verschillende handwerktechnieken werden geoefend. Vaak werkten meisjes hier enkele jaren aan. De handwerkjuffrouw zette de verschillende handwerkjes aan elkaar zodat er een lange rol ontstond. Deze rollen konden wel twaalf meter lang zijn.”
Bron.

Gisteravond ging ik met een vriendin naar een Pronkrolclub in Groningen. We hadden geen idee wat een pronkrolclub was maar je mocht er haken, breien of borduren en we waren nieuwsgierig.  Na enig navragen leerden we wat een pronkrol was, we zochten een bolletje garen uit en openden ons mapje met patronen voor de maand. Eens per maand komt de pronkrolclub bij elkaar en krijgt iedereen 5 patronen. Van elk patroon haak (brei of borduur) je 10 centimeter en al deze patronen haak je aan elkaar.

IMG_7154 IMG_7159

Ik besloot eens gek te doen en koos voor bolletje fuchsia kleurig garen van Phildar. Ik ben pas bezig met mijn derde toer dus heb nog niet veel om te laten zien. We waren te druk met garen uitzoeken, patronen uitzoeken en fouten maken. Ik heb mijn werk al regelmatig uitgehaald, maar dit zorgt er juist voor dat het een uitdaging is. Niet altijd maar dezelfde steken of een hele deken in hetzelfde patroon maar elke keer wat anders!

Als je op Google zoekt naar een pronkrol kom je diverse sites tegen waar patronen worden gedeeld om een pronkrol mee te maken. Het is ook een leuk project om als beginnen veel nieuwe steken en patronen te leren! En omdat je rol niet heel breed wordt is het ook goed te overzien. Als ik verder ben met mijn pronkrol zal ik hem nog eens delen!

DIY Interieur

Project tafel #1

Gistermiddag kwam ik thuis van een bezoekje aan de bouwmarkt en toen ik onze straat in liep zag ik bij een van de buren een aantal spullen staan. Deze buren zetten wel vaker spullen buiten met een briefje erbij waar “gratis meenemen” op staat. Ditmaal stond er een tafel en mijn hart maakte een sprongetje. Ik liep snel door naar huis waar ik J. vertelde over de tafel. Hij was geen fan van de tafel, vond het maar een vies en lelijk ding. Ergens had hij een punt, de tafel zat onder de verf en vol gaten. Maar ik was verliefd, dus we haalden de tafel op en zetten hem in mijn hobbykamer.

Het plan is om hem op te schuren en opnieuw te lakken. Ik weet nog niet precies wat ik ermee ga doen. Of ik hem een dekkende laag geef of het een distressed look geef. Ik twijfel ook nog of ik hem een knalkleur geef of een soortgelijke kleur als nu. Ik vind hem geweldig zoals hij nu is maar hij heeft wel een beetje liefde nodig. Het lijkt me wel een heel leuk project!


Dear Diary

Dear Diary #3

Woensdag, 3 mei, half vier.

Cinca de logeerhond

Ik zit op de bank na een enerverende dag. Eerst even wat voorgeschiedenis; sinds vorige week maandag hebben we een hond te logeren terwijl haar baasjes op vakantie zijn. Ze heet Cinca en is 11 maanden oud en is een Galgo net als mijn honden Pelo en Nero. Vanochtend was Pelo lekker aan het rennen door het park terwijl ik met Nero en Cinca aangelijnd stond. Cinca wilde graag meespelen en was vrolijk aan het kwispelen en blaffen. Pelo was haar aan het uitdagen door spelbuigingen te maken en steeds bij ons in de buurt te rennen. Maar toen hij net iets té dicht bij kwam hapte Cinca speels naar hem. Maar omdat Pelo zo snel rende zorgde dat voor een wond. Dus ik lijnde Pelo aan en liep zo snel mogelijk naar huis, maakte het schoon en belde de dierenarts. Een bijtwond staat gelijk aan heel veel bacteriën en infecties dus het is belangrijk om dit goed schoon te maken en vervolgens antibiotica te geven. De dierenarts heeft er goed naar gekeken en vond hechten niet nodig. Dus met een tas vol pijnstillers, antibiotica en wondzalf ging ik naar huis. Verder moet Pelo een romper aan tot de wond dicht is en mag hij voorlopig niet los lopen. Pelo vindt zichzelf erg zielig dus blijft dicht bij me in de buurt en slaapt veel. Aan mij de taak om vandaag rustig aan te doen zodat hij rustig kan slapen.

Gelukkig heeft Cinca de afgelopen 8 dagen al veel plezier gemaakt met mijn honden want spelen mag de komende dagen niet. Ik heb nog nooit een pup in huis gehad, onze eigen honden zijn allemaal geadopteerd toen ze 6+ waren. Het is even wennen om zo’n hyperactief puppenkind in huis te hebben. Ze heeft ‘s nachts wat moeite dus we slapen niet geweldig, maar het is ook niet niets om opeens zonder je baasjes uit logeren te gaan.

 

Afgelopen zondag hadden we onze eerste barbecue van het jaar. Het was mooi weer en we hadden een lekker rustig weekend dus een barbecue paste er goed bij. Lekker samen buiten zijn, lekker eten en een zomers drankje erbij. Wat wil een mens nog meer?! Een perfecte afsluiting van een fijn weekend, hopelijk kunnen we nog vaak barbecueën de komende maanden. Ik weet niet wat het is met uitgebreid buiten eten, maar ik vind het iets magisch hebben. Hetzelfde heb ik met picknicken, dat wil ik binnenkort ook weer gaan doen!

Ik heb de afgelopen maand mijn haar geknipt, terug naar een bob en ik ben er zo ontzettend blij mee. Mijn haar is stijl en slungelig als het lang wordt, ik krijg er geen volume in. Op deze lengte lukt het me om er volume in te krijgen, ik doe er veel meer mee en het voelt meer als mezelf. Het was even wennen hoe kort het nu is maar dat veranderde al snel, ik ben fan! Hiernaast in de sidebar kun je het een beetje zien, maar jullie kunnen het binnenkort wel in een video zien!

Ik wil weer meer gaan bloggen, dus ik ben druk bezig met ideeën opschrijven!

Media

Disney Challenge

Toen vriendin Kirsten me haar bullet journal liet zien waarin een lijst stond met alle Disney films zodat ze deze allemaal kon gaan kijken besloot ik dat ik ook zo’n lijst wilde in mijn planner. En aangezien ik dol ben op een challenge besloot ik een Disney Challenge aan te gaan. Ik wil dit jaar alle Disney films kijken; en dan specifiek de animatie films en Pixar films. Ik zocht de lijst op met alle Disney films en printte hem uit. Er zijn 56 Disney films en 17 Pixar films. In totaal dus 73 films voor de komende 34 weken. Vriendin Wendy besloot mee te doen met mijn challenge, samen is altijd leuker dan alleen. Een heleboel films van deze lijst heb ik al gezien maar ik ga alles opnieuw bekijken, behalve de films die ik de afgelopen maand heb gekeken. Dus Pinocchio, Beauty and the Beast, The Sword in the Stone en Moana zijn al afgestreept.

Disney Animated Movies

1. Snow White and the Seven Dwarfs
2. Pinocchio
3. Fantasia
4. Dumbo
5. Bambi
6. Saludos Amigos
7. The Three Caballeros
8. Make Mine Music
9. Fun and Fancy Free
10. Melody Time
11. The Adventures of Ichabod and Mr. Toad
12. Cinderella
13. Alice in Wonderland
14. Peter Pan
15. Lady and the Tramp
16. Sleeping Beauty
17. One Hundred and One Dalmatians
18. The Sword in the Stone
19. The Jungle Book
20. The Aristocats
21. Robin Hood
22. The Many Adventures of Winnie the Pooh
23. The Rescuers
24. The Fox and the Hound
25. The Black Cauldron
26. The Great Mouse Detective
27. Oliver & Company
28. The Little Mermaid
29. The Rescuers Down Under
30. Beauty and the Beast
31. Aladdin
32. The Lion King
33. Pocahontas
34. The Hunchback of the Notre Dame
35. Hercules
36. Mulan
37. Tarzan
38. Dinosaur
39. Fantasia 2000
40. The Emperor’s New Groove
41. Atlantis: The Lost Empire
42. Lilo & Stitch
43. Treasure Planet
44. Brother Bear
45. Home on the Range
46. Chicken Little
47. Meet the Robinsons
48. Bolt
49. The Princess and the Frog
50. Tangled
51. Winnie the Pooh
52. Wreck-It-Ralph
53. Frozen
54. Big Hero 6
55. Zootopia
56. Moana

Upcoming

1. Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2 (November, 2018)
2. Frozen 2 (November, 2019)
3. Gigantic (November, 2020)

Pixar

1. Toy Story
2. A Bug’s Life
3. Toy Story 2
4. Monsters, Inc
5. Finding Nemo
6. The Incredibles
7. Cars
8. Ratatouille
9. WALL-E
10. Up
11. Toy Story 3
12. Cars 2
13. Brave
14. Monsters University
15. Inside Out
16. The Good Dinosaur
17. Finding Dory

Upcoming

1. Cars 2 (June 2017)
2. Coco (November, 2017)
3. The Incredibles 2 (June, 2018)
4. Toy Story 4 (June, 2019)