Persoonlijk

Eerste post van 2017

Het nieuwe jaar is begonnen, ik ben terug van mijn vakantie op Texel en morgen begint het gewone leven weer. Morgen begint J. bij een nieuwe werkgever na een maand thuis zitten en ik ben ontzettend gemotiveerd om er een geweldige maand van te maken.

De ‘31 dagen naar een opgeruimd huis‘ is nu een week bezig en ik hou me niet helemaal aan de volgorde maar ben wel lekker bezig. Ik ben niet alleen aan het opruimen maar kijk ook kritisch naar mijn spullen. Op de dag dat de sokkenla aan de beurt was besloot ik al mijn oude, versleten sokken weg te gooien en de stad in te gaan om allemaal nieuwe sokken te kopen. Dus in plaats van een enorme bak met heel veel sokken die eigenlijk allemaal niet goed meer waren heb ik nu 9 paar geweldige sokken.

Ook heb ik de afgelopen dagen mijn schoonmaakroutine op de schop gegooid. Na een paar jaar tevreden te zijn geweest met mijn routine was ik dat de afgelopen tijd niet meer. Dus ik gooi alles om en voer een nieuwe routine in met meer afwisseling. Als het blijkt te werken zal ik er meer over delen, maar ik wil eerst een eigen mening vormen. Het is de eerste keer dat ik een officiële routine ga volgen, dus ik ben benieuwd.

Afgelopen vrijdag kocht ik een enorme bos tulpen voor mezelf, dit is iets wat ik vaker wil doen; bloemen kopen. Gisteren ruimde ik mijn hobbykamer op om meer rust te creëren, want ondanks dat ik altijd een enigszins rommelig bureau heb liep het een beetje de spuigaten uit. Grappig hoe een paar kleine veranderingen veel verschil kunnen maken. Op naar een mooi 2017!

Persoonlijk

Texel

Gisterochtend zeiden we doei tegen het huis en de katten (er wordt heel goed op ze gepast) en gingen we richting Texel. Waar we andere jaren naar Schiermonnikoog gaan rond de feestdagen zitten we dit jaar in een huisje op Texel. Een eiland waar ik sinds mijn kindertijd niet meer geweest ben, dus een heel eiland om te ontdekken. Gister niet veel meer gedaan dan boodschappen en een snelle strandwandeling voor het donker werd. Vanochtend naar een schuurverkoop geweest, gewinkeld in Den Burg, een lekkere strandwandeling bij strandpaal 12 en vanavond gaan we nog naar een wintermarkt. Morgenochtend staat er een huifkartocht op de planning, lijkt me ontzettend leuk.

Ik ben dol op de waddeneilanden; de rust, de natuur en strand. Even helemaal tot rust komen en met weinig vuurwerk het nieuwe jaar in.

Ik wil jullie allemaal een heel mooi 2017 wensen

Persoonlijk

2016

Het jaar 2016 is bijna voorbij, tijd om terug te blikken op een mooi jaar. Het was geen makkelijk jaar, ik heb me best wel vaak rot gevoeld. Het was een jaar waarin ik heel hard probeerde grenzen te verleggen, wat niet altijd lukte. Het was een jaar waarin ik me nuttig voelde, iets wat ik jarenlang niet heb gevoeld. Met als gevolg dat het lichamelijk gezien slecht met me ging dit jaar. Mijn doel voor 2017 is dan ook om me even nuttig te blijven voelen maar meer te luisteren naar mijn lichaam. Een juiste balans vinden dus.

Hieronder even wat opsommingen van mijn jaar:

Bioscoop

 • Star Wars; the force awakens ****
 • BFG ***
 • Doctor Strange ****
 • Fantastic Beasts and where to find them *****
 • Hacksaw Ridge *****

Concerten

 • Newton Faulkner

Theater / Musicals

 • Oerol; ik zag 7 voorstellingen op Oerol in juni.
 • Hairspray
 • Noorderzon; ik zag 1 voorstelling tijdens Noorderzon in augustus
 • Daria Bukvic; Jihad
 • Intouchables

vakanties

 • Normandië
 • Terschelling
 • Scherpenzeel (Gelderland)
 • Texel (moet nog komen maar is wel in 2016)

Overige highlights

 • Mijn eerste vrijgezellenfeest en bruiloft.
 • Vriendin helpen met het opknappen van haar huis samen met J.
 • Babyshower van een vriendin.
 • Marieke helpen verhuizen.
 • 5 jaar een relatie met J. iets wat we eigenlijk nooit vieren maar 5 jaar vond ik toch wel heel bijzonder.
 • Een vrijwilligersbaantje vinden wat me uitdaging biedt en wat vol te houden is omdat ik vanuit huis werk. Ik werk opeens weer dagelijks en voel me weer nuttig. Het is heel zwaar en ik heb qua pijn een heel zwaar jaar gehad maar ik zou niet anders meer willen. Voor 2017 wil ik proberen een betere balans te vinden om de pijn weer wat te verminderen.
 • Mijn Planner Printables aanbieden, ik heb er zoveel leuke reacties op gekregen.
 • Mijn Marie Kondo opruimbui aan het begin van het jaar. Leven met minder spullen is heerlijk!
 • Nieuwe mensen leren kennen, ik ben dankbaar voor de mensen in mijn leven.
 • Pelo zien ontpoppen in een vrolijke, ondeugende hond in plaats van een getraumatiseerd hoopje hond.

Op het moment dat ik dit schrijf sta ik op het punt om naar de kerstmarkt in Bremen te vertrekken. Binnenkort een blogpost met mijn doelen en wensen voor het nieuwe jaar.

Persoonlijk

De perfecte zondag

Buiten stormt het als ik wakker word, en ik ben dol op storm. Ik ga naar beneden en maak mijn ontbijt klaar, ik lig nog even met de honden op de bank en geniet van de storm buiten. Gistermiddag wilde ik graag knutselen maar had ik teveel last van mijn rug, vandaag voel ik me iets beter dus tegen elf uur ga ik naar mijn hobby- en werkkamer. Ik zet mijn computer aan en zet een film aan via Netflix. De laatste tijd heb ik de organisatie van mijn kamer een beetje laten varen dus ik spendeer eerst een paar uur met herorganiseren en opruimen. In mijn nieuwe kamer deel ik alles toch net een beetje anders in.

14624607_1811005072513711_5960281834993483776_n 15034831_228807837524727_8899990377042280448_n

Uren verstrijken terwijl de wind buiten raast, ik al mijn spullen bij langs ga en doorga tot ik helemaal tevreden ben. Buiten is het inmiddels droog dus ik lijn snel de honden aan en ga wandelen. Ik geniet van de harde wind en dansende blaadjes maar de honden vinden alle vallende takken eng dus het wordt een korte wandeling. Daarna pak ik mijn spullen om lekker te gaan knutselen en de komende uren verlies ik mezelf in mijn spullen. Dit is echt mijn manier om mijn hoofd helemaal leeg te maken, ik voel mezelf rustiger worden van binnen naarmate de tijd verstrijkt.

Voor ik het weet is het tijd voor het avondeten  en plof ik naast J. op de bank voor onze zelfgemaakte pizza. Lekker ongezond maar zo lekker! Als het eten op is maakt J. een flinke pot thee voor me en ik ga weer naar boven. Nog even een uurtje aan de slag en dan naar beneden voor filmavond met J.
Ik maak een planning voor de komende dagen waarbij ik me goed voel. Even wat meer ontspan momenten inplannen om te voorkomen dat ik mijn grenzen voorbij ga. De komende 8 weken zijn nogal vol gepland dus ik moet extra rekening houden om mezelf niet voorbij te gaan.

Persoonlijk

Things that make me happy

Ik heb een hele lijst met blog ideeën liggen maar aangezien ik de afgelopen dagen een beetje ziekjes ben kwam het er steeds  niet van. Daarom vandaag een blogpost met een lijstje van dingen die me blij maken. Want daar word ik altijd zo vrolijk van.

 • Het herfstweer van de afgelopen dagen. Ik word zo ontzettend blij van de temperaturen, de wind, af en toe een beetje regen. Gisteravond laat voor het eerst weer handschoenen aangehad op de fiets en ook mijn kruik is weer uit de kast gehaald.
 • whatsapp-image-2016-09-27-at-07-48-57Over 3 dagen mag ik mijn nieuwe brillen ophalen, ik vind het heel jammer dat ik afscheid moet nemen van mijn huidige bril maar ik kan er niet meer goed mee zien en het montuur is een beetje versleten. Dus ik ben ook wel blij dat ik nu nieuwe monturen krijg.
 • Ik ga morgen de 4mijl4you lopen met een vriendin en onze honden. De start is in Haren en we lopen 6,437 kilometer naar het centrum van Groningen. De start is om 20:15 dus we lopen in het donker en we gaan verkleed wandelen, want ze gek zijn we. We zagen op de aftervideo van 2015 dat veel mensen verkleed gingen dus afgelopen woensdag gingen we samen de stad in voor een matchende outfit en we gaan zo voor gek lopen!
 • Vriendinnetje Marieke heeft eindelijk de sleutels van haar appartementje en ik ben zo blij voor haar. Ik had de dag van tevoren een kaartje op de bus gedaan dus toen ze binnen kwam lag er post op haar te wachten. Ze vond het super leuk, dus daar ben ik blij om.
 • Dit verspakket om pompoensoep te maken van de Albert Heijn is té lekker! Ik heb hem afgelopen woensdag gemaakt en de restjes aan mijn broertje meegegeven. Ik wil hem maandag weer maken, zo lekker was hij!
 • Ik heb mijn eerste travelers notebook boekje gevuld, en dat lukt me meestal niet. Dus nu ben ik trots, de tweede is ook al hard op weg om gevuld te worden. Ik ben opeens helemaal into journaling.
 • Mijn Pilea plant krijgt baby’s na drie maanden goede zorgen <3 14515621_1397851640242953_5413982666619879424_n

Fijn weekend iedereen!