Uitjes

Harry Potter Expo

In de stoel van Hagrid

Van 11 februari tot 30 juni 2017 vind je in Utrecht de Harry Potter expo.

Harry Potter: The Exhibition is een 1400m2 ervaringsgerichte tentoonstelling, waar bezoekers
zodra ze binnenkomen worden ondergedompeld in de wereld van Harry Potter.
Bezoekers wandelen door sensationele decors gerealiseerd op basis van de echte Harry Potter filmsets en zijn getuige van het vakmanschap dat schuilt achter de duizenden authentieke rekwisieten, kostuums en magische wezens die gebruikt werden in de iconische filmreeks.
Na een gepaste verwelkoming wordt een aantal uitverkorenen zelfs door de sorteerhoed in hun gepaste Zweinstein afdeling geplaatst. Daarna starten de bezoekers hun reis langs verschillende favoriete scénes uit de Harry Potter films. De tentoonstelling bevat decors van de meest populaire locaties uit de films, zoals de leerlingenkamer en de slaapzaal van de Griffoendor toren, klaslokalen zoals Toverdranken en Kruidenkunde en het Verboden Bos.
Naast de prachtige decors en displays zijn er ook diverse interactieve elementen. In de Zwerkbal zone kunnen bezoekers een slurk gooien.
In het klaslokaal Kruidenkunde kunnen de aspirant tovenaars hun eigen Mandragora trekken en in Hagrids hut kunnen ze plaats nemen in zijn gigantische stoel.

Tijdens deze unieke tentoonstelling kom je dichterbij de bijzondere tovenaarswereld dan ooit!
Harry Potter: The Exhibition is een must see voor jong en oud!
Bron.

De kaartjes hingen al maanden in mijn kamer te wachten op de dag dat we eindelijk zouden gaan. Op 27 februari was het zo ver en stapte ik ‘s ochtends met vriendinnen Ciran en Marieke in de auto naar Utrecht. Ik was ontzettend benieuwd, ik ben al jaren fan van alles wat met Harry Potter te maken heeft, als kind las ik de boeken zodra ze uit kwamen en nog steeds lees ik ze bijna elk jaar.

We begonnen met een foto met Harry Potter bril en toverstokken en daarna mochten we door naar de ruimte waar een vrouw stond met de sorteerhoed. Vier kinderen mochten de hoed op, je zag ze stralen toen ze uitverkoren bleken te zijn om de hoed op te mogen. Daarna door naar de daadwerkelijke expo.
Er zijn talloze kostuums te vinden van bijna ieder karakter. Ook zijn er delen van sets te vinden, mijn favoriet was Hagrid zijn hut.

Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik het een beetje vond tegenvallen; binnen een half uur stonden we weer buiten. Toen we ons realiseerden dat we aan het einde waren zijn we zelfs nog terug gelopen om nog eens te kijken. Het was hartstikke leuk om sommige dingen te zien die je in de films hebt gezien dus ik ben blij dat we gegaan zijn, maar ik vond het de 20 euro niet waard. Misschien heeft het ook te maken met dat ik de kleding niet heel interessant vond, ik vond dat de nadruk daar iets teveel op lag. Maar de sets waren fantastisch!

De tickets voor de Harry Potter Expo zijn hier te koop.

        

Uitjes

London 2017 // dag drie (en vier)

Een paar maanden geleden ging mijn telefoon; het was een van mijn beste vriendinnen Marieke. Ze vroeg of ik even wilde gaan zitten en vertelde me toen dat ze een vlucht en hotel naar Londen had geboekt voor ons samen. Ik was sprakeloos, wat een geweldige verrassing! Ook vriendin Ciran ging mee en na maandenlang aftellen was het eind februari eindelijk zo ver.

tn_img_1779Donderdag 2 maart

Ook vandaag begint weer met een full English breakfast met ei, spek, worstjes, baked beans en toast. Normaal ben ik daar niet zo van maar we maken zulke lange dagen en eten zoveel zoetigheid dat zo’n hartig ontbijt er wel in gaat. Marieke geeft tijdens het ontbijt aan dat ze graag naar nog een musical wil die avond dus we gaan als eerste met de metro naar Piccadilly Circus om een kaartje voor haar te regelen. De keuze valt op Kinky Boots, een minder bekende musical maar hij stond erg hoog op Marieke haar wensenlijstje. De jongen die haar het kaartje verkoopt raadt aan om naar Buckingham Palace te wandelen dus dit doen we. Het zonnetje schijnt volop en het is een mooie wandeling. Buckingham Palace, en alle andere toeristische plekken heb ik al meerdere malen gezien maar het is Marieke haar eerste keer in Londen en het blijft mooi om te zien. We drinken koffie bij Pret a Manger  en lopen door richting Westminster Abbey en Big Ben.

tn_img_1804 tn_img_1807

tn_img_1810Om half een hebben we een reservering staan bij Fortnum and Mason op het Kings Cross station voor een afternoon tea. Lekker decadent en hartstikke duur maar zo lekker en op en top Engels. We smullen van sandwiches, scones en lekkere hapjes. Vooral de red velvet taart is goddelijk, hier had ik wel een groter stuk van gelust maar ik zit helemaal vol van al dat lekkers. Met een goed gevulde buik gaan we naar de Tower Bridge, het is nog steeds stralend weer dus na een wandeling langs de Thames ploffen we op een bankje neer om even te genieten van het zonnetje. Vandaag doen we wat rustiger aan en dat is eigenlijk wel lekker. We winkelen nog wat bij Oxford Circus, ik koop een geweldig jurkje bij Simply Be. Jammer dat we die winkel niet in Nederland hebben want ik had er nog veel meer kunnen kopen. Maar aangezien we alleen met handbagage reizen houd ik het bij een jurkje.

tn_img_1811 tn_img_1847

We eten die avond bij Léon, een zogenaamd goed fast food restaurant. Het menu staat vol heerlijke gerechten en het kiezen is erg lastig. Ik ga uiteindelijk voor een köfta wrap, smullen! Deze keten zou ik ook wel in Nederland terug willen zien, snel en makkelijk een gezonde maaltijd op tafel. We nemen hierna afscheid van Marieke en gaan met zijn tweeën nog even winkelen. Onze favoriet; de supermarkt Tesco. Vanwege eerder genoemde handbagage houden we ons in maar ik kom toch met een tas etenswaren naar buiten. Gedeeltelijk mijn ontbijt voor de volgende ochtend maar ook veel lekkers voor mee naar huis.

Ondanks dat het pas 7 uur is besluiten we naar het hotel te gaan, lekker uitgebreid douchen en dan onze koffers inpakken. De rest van de avond liggen we lekker op bed tot Marieke rond elven thuis komt. Daarna gaan we snel slapen want de wekker gaat al vroeg.

Vrijdag 3 maart

Om kwart over drie gaat de wekker. Iets na half vieren stappen we in een taxi naar Liverpool Street en om half vijf vertrekt onze bus naar het vliegveld. Op London Stansted hebben we nog een paar uur om onze laatste ponden uit te geven. Ik drink een flinke bak koffie, koop mijn favoriete handcreme bij Boots en om half 9 vliegen we terug naar Eindhoven. Die avond ben ik om half acht thuis na een flinke reis en ik ben helemaal kapot. Gelukkig heeft J. het avondeten klaar en pakt hij mijn koffer uit terwijl ik met de honden knuffel. Londen was geweldig, maar thuiskomen is ook heel fijn!

Klik hier om over dag een te lezen
Klik hier om over dag twee te lezen

Uitjes

London 2017 // dag twee

downloadEen paar maanden geleden ging mijn telefoon; het was een van mijn beste vriendinnen Marieke. Ze vroeg of ik even wilde gaan zitten en vertelde me toen dat ze een vlucht en hotel naar Londen had geboekt voor ons samen. Ik was sprakeloos, wat een geweldige verrassing! Ook vriendin Ciran ging mee en na maandenlang aftellen was het eind februari eindelijk zo ver.

Woensdag 1 maart

Na een full English breakfast in het hotel lopen we naar Kings Cross station om op zoek te gaan naar Platform 9¾. Dit is het platform uit de Harry Potter boeken en films en op het station is dit platform nagemaakt inclusief karretje waar je mee op de foto kunt. Wij zijn alle drie Harry Potter fans dus hier wilden we absoluut heen. En aangezien ons hotel op 100 meter van dit station af zit was dit een goede activiteit om de dag mee te beginnen. Naast het “platform” zit een merchandise winkel en als wij er zijn is er een fotograaf aanwezig die foto’s maakt die je binnen in de winkel kunt kopen. Maar je mag ook je eigen foto’s maken. Er zijn toverstokken en huissjaals aanwezig en een assistent helpt om je sjaal omhoog te gooien zodat het lijkt alsof je daadwerkelijk door de muur loopt. De wachtrij is best lang maar we zijn blij met onze foto’s dus voor ons was het het waard.

tn_img_1626 tn_img_1645

Hierna reizen we door naar metrostation Knightsbridge, waar Harrods zit. Dit warenhuis is zo groot, extravagant en absurd. Een genot om rond te kijken bij de taartenafdeling en speelgoedafdeling. Zelfs de lift is een plaatje om te zien. We maken wat foto’s en Ciran koopt er een notitieboek en gaan door met ons programma.

tn_img_1666 tn_img_1673

De mensen die wel eens naar het TLC programma Choccywoccydoodah kijken zullen begrijpen waarom deze winkel/eettent hoog op ons lijstje stond. Grappig detail; ik heb een jaar in Brighton gewoond waar de originele winkel zit en zat op school drie deuren naast deze winkel maar durfde er nooit naar binnen. Ik vond het er altijd zo extravagant uitzien dat ik enkel naar de etalages staarde. Ditmaal ging ik naar binnen, maar dan in het filiaal in Londen. De winkel stond vol prachtige creaties gemaakt van chocola en we hebben onze ogen uitgekeken. Maar we gingen er natuurlijk heen om ook wat te eten; ik geloof dat we wel een kwartier naar het menu gestaard hebben omdat alles er zó lekker uit zag. Ik bestelde een Chocolate Everything cake (van 7 lagen!!) en een chocolade praliné milkshake en durf het bijna niet op te eten omdat het er zo lekker uit ziet. Wat een feestje!

 

tn_img_1677

Die avond gaan we naar Matilda de musical maar we moeten de kaartjes nog ophalen bij het theater. We besluiten dit ‘s middags al te doen zodat we ‘s avonds niet in de rij hoeven en wat langer in het restaurant kunnen blijven zitten. Het theater zit vlakbij Covent Garden, ze noemen het The Seven Dials area omdat er een rotonde zit met 7 straten. We kijken nog wat rond in de wijk, gaan naar The Forbidden Planet wat een enorme Geek Store is en waar Ciran haar hart kon ophalen. Om kwart voor 5 hebben we gereserveerd bij Jamie Oliver’s Diner, ik krijg alweer trek als ik er aan terug denk. Een leuke avond met fijn personeel, lekkere cocktails, goede hamburgers en kip en de lekkerste Mud Pie ooit. Zelfs Choccywoccydoodah kan niet op tegen deze goddelijke taart met laagjes van chocomousse, chocoladecake, chocoladesaus en gezouten karamel popcorn bovenop.

tn_img_1738 tn_img_1742

tn_img_1746Om half acht begint Matilda, want een bezoekje aan Londen is niet compleet zonder musical. We vonden het lastig een musical te vinden die we alle drie leuk zouden vinden maar de keuze voor Matilda is perfect. Ik heb de hele avond gelachen, de tranen stroomden diverse keren over mijn wangen en heb een geweldige avond gehad. Onze Matilda (Zaris-Angel Hator) was aandoenlijk, vocaal erg goed en een feestje om naar te kijken. Miss Trunchbull wordt gespeeld door een man, en dit was naar mijn mening een geweldige keuze. Want Craig Els zet een fantastische en hilarische Miss Trunchbull neer. Ik kwam met een grote glimlach het theater uit en neurie nog steeds de liedjes onder de douche.

Rond elf uur kwamen we thuis in het hotel en gingen rechtstreeks door naar bed na 14 uur op pad te zijn geweest. Morgen is onze laatste dag, dus we willen een goede nacht maken.

Klik hier om over dag een te lezen

Uitjes

London 2017 // dag een

Een paar maanden geleden ging mijn telefoon; het was een van mijn beste vriendinnen Marieke. Ze vroeg of ik even wilde gaan zitten en vertelde me toen dat ze een vlucht en hotel naar Londen had geboekt voor ons samen. Ik was sprakeloos, wat een geweldige verrassing! Ook vriendin Ciran ging mee en na maandenlang aftellen was het eind februari eindelijk zo ver.

Dinsdag 28 februari
De wekker ging om half 4 ‘s ochtends, tijd om naar het vliegveld te rijden. We vlogen om half 8 en rond kwart over acht (Engelse tijd) kwamen we aan op Londen Stansted. De vlucht had wat turbulentie dus ik ben een beetje misselijk als we landen, gelukkig duurt dit niet lang. Er rijdt een trein tussen Londen Stansted en Londen centrum maar deze is erg prijzig, wij hadden dus een retourtje gekocht voor een bus van de National Express. Deze rijdt 24 uur per dag heen-en-weer en rijdt naar diverse plekken in Londen. Wij hadden de pech dat er een groot ongeluk was gebeurd op de M11 waardoor de hele weg was afgezet. Hierdoor konden er geen bussen rijden en moesten we dus zo’n anderhalf uur wachten. Maar toen we eenmaal reden waren we in een uur en een kwartier bij onze bushalte Liverpool Street.
We begonnen met een flinke kop koffie om een beetje wakker te worden, kochten een Oyster Card voor het openbaar vervoer in Londen (aanrader, geen gedoe met kaartjes) en gingen richting het hotel om onze koffers kwijt te kunnen.

tn_img_1609

We sliepen in het Howard Winchester Hotel, dit hotel is vlak bij de stations Kings Cross en St. Pancras. Het hotel is spotgoedkoop, inclusief ontbijt en de bedden waren erg comfortabel. Het is er wel een beetje gehorig, de badkamer is superklein en de wifi ontvangst niet geweldig maar wij hebben er een heel prettig verblijf gehad. Ik zou er de volgende keer weer boeken!

tn_img_1527 tn_img_1545

We waren inmiddels al heel wat uren wakker en hadden flinke trek dus we stapten in de metro naar Covent Garden voor de lunch bij Bill’s. Dit is één van mijn favoriete plekken om te eten of gewoon een sapje te drinken. Het was internationale pannenkoekendag en Bill’s had een speciale pannenkoekenkaart voor deze gelegenheid. De salted caramel pancakes die ik bestelde waren hemels en ook de banana split pancakes die Marieke voorgeschoteld kreeg zag er fantastisch uit. Een goed begin van ons tripje! We doken een paar winkels in maar gingen al snel naar de metro om naar Camden te reizen.

tn_img_1554 tn_img_1550

Camden is één van mijn favoriete wijken in Londen, ik hou van de alternatieve en vrije sfeer die er hangt. Urenlang liepen we langs kraampjes, winkeltjes en mooie gebouwen. Ondanks het wat druilerige weer hebben we een fantastische middag. Veel kopen we niet, ik koop zilveren ringetjes voor in mijn oren voor 3 pond, precies waar ik naar op zoek was. We drinken een chai latte bij Miss Poppy Cakes; een geweldig zaakje geïnspireerd door Alice in Wonderland. Omringd door flamingo’s, theekopjes, zoete kleurtjes en andere prullaria rusten we eventjes uit. Het is inmiddels al half zes en we zijn moe!

tn_img_1575 tn_img_1561

tn_img_1606 tn_img_1601

Eenmaal terug bij Kings Cross duiken we een Italiaans restaurantje in. Je had me op dit moment alles kunnen voorschotelen want ik heb honger en ben moe maar de lasagne bij Casa Mamma was erg lekker. De Calzone pizza van Ciran was minstens net zo lekker, dus ik vind het helemaal niet erg om haar restjes op te eten. Die avond liggen we al vroeg in bed nadat we allemaal gedoucht hebben en onze spullen hebben uitgepakt. Welterusten!
Klik hier om over dag twee te lezen