Dear Diary

Dear Diary #3

Woensdag, 3 mei, half vier.

Cinca de logeerhond

Ik zit op de bank na een enerverende dag. Eerst even wat voorgeschiedenis; sinds vorige week maandag hebben we een hond te logeren terwijl haar baasjes op vakantie zijn. Ze heet Cinca en is 11 maanden oud en is een Galgo net als mijn honden Pelo en Nero. Vanochtend was Pelo lekker aan het rennen door het park terwijl ik met Nero en Cinca aangelijnd stond. Cinca wilde graag meespelen en was vrolijk aan het kwispelen en blaffen. Pelo was haar aan het uitdagen door spelbuigingen te maken en steeds bij ons in de buurt te rennen. Maar toen hij net iets té dicht bij kwam hapte Cinca speels naar hem. Maar omdat Pelo zo snel rende zorgde dat voor een wond. Dus ik lijnde Pelo aan en liep zo snel mogelijk naar huis, maakte het schoon en belde de dierenarts. Een bijtwond staat gelijk aan heel veel bacteriën en infecties dus het is belangrijk om dit goed schoon te maken en vervolgens antibiotica te geven. De dierenarts heeft er goed naar gekeken en vond hechten niet nodig. Dus met een tas vol pijnstillers, antibiotica en wondzalf ging ik naar huis. Verder moet Pelo een romper aan tot de wond dicht is en mag hij voorlopig niet los lopen. Pelo vindt zichzelf erg zielig dus blijft dicht bij me in de buurt en slaapt veel. Aan mij de taak om vandaag rustig aan te doen zodat hij rustig kan slapen.

Gelukkig heeft Cinca de afgelopen 8 dagen al veel plezier gemaakt met mijn honden want spelen mag de komende dagen niet. Ik heb nog nooit een pup in huis gehad, onze eigen honden zijn allemaal geadopteerd toen ze 6+ waren. Het is even wennen om zo’n hyperactief puppenkind in huis te hebben. Ze heeft ‘s nachts wat moeite dus we slapen niet geweldig, maar het is ook niet niets om opeens zonder je baasjes uit logeren te gaan.

 

Afgelopen zondag hadden we onze eerste barbecue van het jaar. Het was mooi weer en we hadden een lekker rustig weekend dus een barbecue paste er goed bij. Lekker samen buiten zijn, lekker eten en een zomers drankje erbij. Wat wil een mens nog meer?! Een perfecte afsluiting van een fijn weekend, hopelijk kunnen we nog vaak barbecueën de komende maanden. Ik weet niet wat het is met uitgebreid buiten eten, maar ik vind het iets magisch hebben. Hetzelfde heb ik met picknicken, dat wil ik binnenkort ook weer gaan doen!

Ik heb de afgelopen maand mijn haar geknipt, terug naar een bob en ik ben er zo ontzettend blij mee. Mijn haar is stijl en slungelig als het lang wordt, ik krijg er geen volume in. Op deze lengte lukt het me om er volume in te krijgen, ik doe er veel meer mee en het voelt meer als mezelf. Het was even wennen hoe kort het nu is maar dat veranderde al snel, ik ben fan! Hiernaast in de sidebar kun je het een beetje zien, maar jullie kunnen het binnenkort wel in een video zien!

Ik wil weer meer gaan bloggen, dus ik ben druk bezig met ideeën opschrijven!

Dear Diary

Afgelopen weekend

Op vrijdagavond ging ik samen met vriendin Kirsten naar het theater. Een uitje is geen uitje zonder een bezoekje aan Starbucks voor Kirsten en mij, dus daar begon de avond. Na een lekkere toffee nut latte en marshmallow snowman stapten we in de bus naar het MartiniPlaza. We gingen naar de voorstelling Intouchables (wellicht ken je de film) en ik heb zo’n goede avond gehad! De voorstelling was heel indrukwekkend, rauw, hard en vol humor. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen hem té grof vinden maar ik kon het wel waarderen. We waren pas rond middernacht thuis en mijn wekker ging weer om kwart over zes dus ik ben snel gaan slapen.

15101594_174206179713949_2978033548843286528_n

Op zaterdagochtend ging de wekker erg vroeg om richting Enschede te gaan. Er stond een gezellig vriendinnenweekend op de planning. Om half 8 liep ik naar de bushalte en om acht uur stond ik op het station, zonder treinen. Er was een aanrijding geweest met een persoon dus er reden geen treinen, samen met honderden andere reizigers heb ik op een bus gewacht. Na een uur zat ik in een bus naar Assen om daar vervolgens mijn treinreis voort te zetten. Dit was mijn eerste treinreis dit jaar en ik weet gelijk weer waarom ik zo dol ben op de Flixbus. Normaal gesproken boek ik een bus naar Enschede maar die reed deze ochtend niet.

Samen met Ciran en Marieke reden we naar Marieke haar huis waar we lekker hebben geluncht en daarna hebben we een nieuw spel geprobeerd. We spelen eigenlijk altijd dezelfde spelletjes, namelijk kolonisten van Catan, De Grote Dalmuti en Ligretto. Maar we hebben laatst een nieuw spel gekocht; Guillotine en die hebben we even goed getest. Het eerste potje twijfelden we nog, maar na het tweede spelletje waren we fan. Wat een leuk spel is dit! We maakten een grote pan boerenkool klaar en daarna gingen we richting de stad. We haalden onze bioscoop kaartjes op en gingen daarna wat drinken bij Fellini tot de film begon. We zijn naar ‘Fantastic Beasts and where to find them‘ geweest en na maandenlange voorpret oversteeg de film al onze verwachtingen. Wat een geweldige film is dit?! Ik ga er verder niets over zeggen want ik wil de film voor niemand verpesten maar het is echt een aanrader, of je nou wel of geen fan bent van de Harry Potter films. Na de film dronken we nog een warme chocolademelk bij De Kater en daarna gingen we naar huis en naar bed.

Zondagochtend was lekker rustig, we keken televisie, speelden nog wat potjes Guillotine en daarna liepen we weer naar de stad. Een ouderwets gezellig middagje winkelen! Ik kocht een nieuwe kerstmok bij de Primark, ik ben nog helemaal niet in de kerstsfeer dus misschien helpt dit Bij de concepstore vond ik een tweedehands vintage waterverf blikje en een kaart van Engeland. Ik moet nog even een lijst vinden voor de kaart dus die deel ik een andere keer. Mijn favoriete winkel in Enschede is Appel en Ei, deze winkel verkoopt kwalitief goede tweedehands kleding, schoenen en accessoires. Ik heb al twee paar schoenen van deze winkel en dit keer kwam ik binnen en zag ik direct mijn perfecte winterjas hangen. Hij bleek de goede maat te zijn en toen ik hem aantrok wist ik meteen dat dit de aankoop van de maand zou zijn. Ik ben nog nooit zo blij zijn geweest met een winterjas, hij is knalblauw en super warm!

We aten bij de Kater en de rest van de avond deden we niet veel meer, om kwart over negen vertrok mijn Flixbus en rond half twaalf was ik thuis. Er is toch niets lekkerder dan thuiskomen!

Dear Diary

Dear Diary #2

Een maand lang geen updates op mijn blog, ik schaam me diep. Maar ik had even andere prioriteiten en dat zorgde ervoor dat ik even geen tijd had voor bloggen.

Ik spendeerde een aantal dagen bij vriendinnetje Marieke in Enschede om haar te helpen met het organiseren van haar nieuwe huis. Ik verbleef een paar dagen met J. en de honden in de Gelderlandse bossen. Ik was verdrietig omdat mijn telefoon uit het niets dood ging, blij toen ik tijdens een date night met J. naar de film Doctor Strange ging, ik kreeg een nieuwe werk- en hobbykamer die twee keer zo groot is, verfde een muur grijs in mijn nieuwe kamer, en was druk met vrijwilligerswerk.

Schreef ik in mijn vorige Dear Diary nog dat ik mijn nieuwe brillen had opgehaald, inmiddels zijn er al weer twee nieuwe in bestelling. Door een fout van de opticien is de sterkte in mijn bril niet goed dus moest ik een nieuw montuur uitzoeken. Dit deed ik zondag dus binnen nu en twee weken kan ik mijn nieuwe monturen ophalen.

Waar ik momenteel mee worstel is een goede dagroutine, de laatste tijd is het alles of niets. Of ik doe een dag leuke dingen of ik werk van vroeg tot laat. Geen van beide goed voor me, in lichamelijk opzicht, dus dit probeer ik te veranderen. Ik doe dit vrijwilligerswerk nu acht maanden, en J. is nu vijf maanden fulltime aan het werk. Toen hij nog thuis zat hielp hij me vaak waardoor ik minder druk was. In die vijf maanden heb ik nog geen goede balans gevonden tussen het huishouden, vrijwilligerswerk, hobby’s en ontspanning. Ik denk dat dit mijn doel voor 2017 gaat worden; het vinden van een balans in alle aspecten van mijn leven. Want ondanks dat ik nu veel voldoening haal uit mijn leven loop ik vaak mijn eigen grenzen voorbij. Ik heb geen tijd/energie meer voor mijn hobby’s en dat vind ik toch wel heel erg jammer!

Het is nu dinsdagmiddag kwart over twaalf en ik ga nu snel lunchen en even een rondje lopen met de honden. Daarna aan het werk voor een vriendin  en het huishouden doen. En dan is de dag helaas al weer voorbij gok ik.

 

Dear Diary

Dear Diary #1

tn_12252816-363db478961148fd7ccfAfgelopen zaterdag liep ik samen met vriendin Kirsten en onze honden de 4mijl4you. We liepen ontzettend voor gek met onze dino onesies maar we vielen hierdoor wel op en kregen veel leuke reacties. Het was een leuke ervaring en voor herhaling vatbaar. En op deze manier heb ik ook eens de mogelijkheid om een medaille te verdienen, want ik zie mezelf de 4 mijl nog niet hardlopen!

Op zondag gingen we eten bij vrienden en ik was verantwoordelijk voor het toetje. En ik heb de lekkerste brownies ter wereld gebakken, al zeg ik het zelf. Het recept is van Stefanie van Little Spoon en ik ben vergeten foto’s te maken dus die moet je maar op haar site bekijken. Ze zijn super makkelijk om te maken en zijn hemels! Ze zijn super machtig dus je kunt er makkelijk 10 stukken uit halen. Als ik nee zeg tegen een tweede stuk weet je dat het een machtig toetje is! We baalden vooraf dat we geen slagroom en roomijs er bij hadden maar tijdens het eten kwamen we tot de conclusie dat het zonde zou zijn om slagroom of ijs erbij te eten, we wilden elk laatste stukje maaginhoud vullen met deze brownies.

14482092_1674163039566272_6457883676322562048_nAfgelopen maandag mocht ik mijn nieuwe brillen ophalen en ondanks dat ik enorm moet wennen ben ik er heel erg blij mee. Ik voel me een beetje een bibliothecaris maar dat vind ik eigenlijk wel leuk. Ik ben gister en vandaag alweer terug geweest met mijn bril omdat hij niet goed zat. Gister zijn drie personeelsleden 45 minuten bezig geweest en het lukte ze niet mijn bril recht te krijgen. Toen ik vandaag terug kwam zag ik de wanhoop in de ogen van het personeelslid dat me herkende. Gelukkig was er vandaag ook een ander personeelslid dat met een frisse blik begon aan de taak. Ik heb het idee dat hij nu goed staat. Nu maar hopen dat het zo blijft. Dit probleem heb ik altijd als ik een nieuwe bril op haal, gemiddeld ga ik 3 tot 5 keer terug met mijn montuur. Mijn zonnebril stond gelukkig wel direct goed!

De komende week heb ik weinig plannen, even rustig aan doen want de afgelopen tijd heb ik het druk gehad en over een paar weken staat mijn agenda ook weer bomvol. Vandaag is het 5 jaar geleden dat ik begon met revalideren na de diagnose van mijn pijnstoornis. Toen had ik nooit kunnen bedenken dat ik nu op dit punt zou zijn. Ik heb nog steeds extreem veel pijn en er zijn nog altijd dagen en weken dat ik bijna niets kan. Maar ik geniet ook van het leven. Heb vrijwilligerswerk waar ik voldoening uit haal, lieve vrienden waar ik mezelf bij kan zijn, een fantastische vriend die van me houdt en ik ben gelukkig. En dat is waar het om gaat in het leven toch?!

 

Dear Diary

Zondagochtend

Het is half acht als ik mijn ogen op doe, ik besluit nog even een half uurtje te blijven liggen. Ik bekijk mijn Instagram feed, controleer of er nog leuke dingen op Facebook te zien zijn en stuur wat WhatsApp berichtjes. Stiekem vind ik dit een heerlijke manier om wakker te worden op zondagochtend.

Om acht uur klim ik mijn bed uit, trek een spijkerbroek en lekker zittende hoodie aan en loop naar de schuur om de honden aan te lijnen voor hun ochtendwandeling. Eigenlijk heb ik geen zin maar als ik de deur open doe en het ochtendzonnetje zie ben ik spontaan vrolijk. Ik ben de afgelopen vier dagen in Enschede geweest en heb dus al een paar dagen niet door het park gewandeld. In mijn afwezigheid zijn de herfstkleuren tevoorschijn gekomen. Het waait lekker terwijl ik door het park loop met 2 vrolijke honden aan mijn zijde.

Bij thuiskomst maak ik ontbijt klaar voor de honden en mezelf en plof op de bank. Mijn honden eten alleen in complete rust en ik ben gehecht geraakt aan dat kwartiertje volledige rust na mijn ochtend wandeling. Om 9 uur loop ik naar boven, ik heb mijn werk- en hobbykamer gemist. Eerste stap is mijn tas verder uitpakken, ik heb gisteravond wel mijn kleding uitgezocht maar alle andere spullen zitten nog in mijn tas. Binnen 10 minuten is alles weer terug op zijn plek en druk ik mijn computer aan. Na een aantal dagen zonder computer is het lekker om gewoon even te zitten en mijn favoriete websites te bekijken.

14482863_188383441595701_8550086022866665472_n

Zoals ik al schreef was ik de afgelopen dagen in Enschede, dit tripje stond al maanden in mijn agenda. Mijn beste vriendin zou namelijk de sleutel krijgen van haar eerste gekochte appartement. Helaas liep dat net even anders dankzij een aantal hele grove fouten van de Hypotheker. Dus in plaats van een verhuizing coördineren en helpen met de organisatorische aspecten van de verhuizing spendeerden we onze tijd voornamelijk in een hotel en bed & breakfast. Wel hielp ik haar oude woning leeghalen, al haar spullen staan in een verhuiswagen opgeslagen terwijl zij verblijft bij vrienden en in hotels. We hoopten nog dat de sleutel alsnog zou komen in de dagen dat ik er was maar helaas. Ik ben aan het duimen dat ze de sleutel morgen of overmorgen krijgt.

14052641_188098841625761_6762549178624114688_n 14374493_344323672575594_5310230911176933376_n

Inmiddels is het tien uur en over een half uurtje gaan we skypen met J. zijn zusje die momenteel in Nieuw-Zeeland woont voor een half jaar. De afgelopen weken waren zo druk dat we haar al even niet gesproken hebben. Tijd om lekker bij te kletsen!
Verder staat er vandaag weinig gepland, misschien een begin maken aan een klusproject in huis. Of gewoon een lekkere luie dag, eigenlijk ook wel lekker.