Creativiteit

Chevron deken

  • 20 bollen wol
  • 40 dagen
  • 200 toeren
  • 81.000 steken

BENODIGDHEDEN:

  • Minstens 2 kleuren wol/katoen.
  • Haaknaald (ik heb maat 5,5 gebruikt) maar het hangt van je wol/katoen af.

WAT MOET JE DOEN:

  • Haak je gewenste aantal steken, voor een babydekentje zet je 205 steken op en voor een grote deken haak je 405 steken. Eén zigzag is 25 steken dus kies een meervoud van 25 steken en dan +5 voor de zijkanten. Dus bijvoorbeeld 175+5=180 , 250+5=255, 300+5=305 steken etc. Ik heb 405 steken gedaan en mijn deken is dus ongeveer 180 centimeter breed.
  • Haak 1 vaste in de eerste 2 steken, steek je haaknaald door beide draadjes van de vorige toer. Sla 1 steek over, *1 vaste in de volgende 11 steken, haal je haaknaald alleen door het achterste draad van de vorige toer, 3 vaste in de volgende stee (achterste draad), 1 vaste door de achterste draad van de volgende 11 steken, sla 2 steken over.* herhaal het gedeelte tussen de * tot het einde van je toer. Alleen bij je laatste zigzag sla je geen 2 steken over maar slechts 1. Vervolgens haak je in de laatste 2 steken nog 1 vaste door beide draadjes van de volgende toer.
  • De vorige stap herhaal je de hele tijd, in het gewenste aantal toeren. Ik wissel elke acht toeren van kleur en in totaal wil ik 200 toeren haken. Maar dit kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen, je kunt ook 6 toeren in de ene kleur doen en dan 2 toeren in de andere toer. Het is helemaal aan jou!

 

Succes!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge