Media

13 reasons why

Soms kom je iets op Netflix tegen waarvan je denkt “hee dit klinkt interessant” en drukt op play. Soms valt het tegen en soms word je meegezogen in de film of serie. Gisterochtend kwam ik ’13 reasons why’ tegen en inmiddels heb ik alle afleveringen gezien. Ik ben niet de doelgroep van deze serie, ik ben geen tienermiesje meer. Toch heeft deze serie ontzettend veel indruk gemaakt.

In de serie pleegt hoofdpersoon Hannah zelfmoord. Na haar dood worden dertien cassette bandjes  gevonden die een grote impact zullen hebben op de levens van haar naasten; een intens verhaal. Nadat in de eerste afleveringen wordt uitgelegd wat er met Hannah is gebeurd en de relaties tussen de verschillende karakters uiteen worden gezet, wordt de serie alsmaar donkerder. Je kijkt het vanuit het oogpunt van Clay, hij krijgt de cassette bandjes en je ziet hoe hij de bandjes luistert en de impact hiervan. Je ziet hoe verschillende momenten in Hannah haar leven leiden naar haar zelfmoord.

Wat mij betreft zou iedere tiener deze serie moeten zien, en ook al ben je geen tiener meer, deze serie zal indruk op je maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge