Dear Diary

Dear Diary #3

Woensdag, 3 mei, half vier.

Cinca de logeerhond

Ik zit op de bank na een enerverende dag. Eerst even wat voorgeschiedenis; sinds vorige week maandag hebben we een hond te logeren terwijl haar baasjes op vakantie zijn. Ze heet Cinca en is 11 maanden oud en is een Galgo net als mijn honden Pelo en Nero. Vanochtend was Pelo lekker aan het rennen door het park terwijl ik met Nero en Cinca aangelijnd stond. Cinca wilde graag meespelen en was vrolijk aan het kwispelen en blaffen. Pelo was haar aan het uitdagen door spelbuigingen te maken en steeds bij ons in de buurt te rennen. Maar toen hij net iets té dicht bij kwam hapte Cinca speels naar hem. Maar omdat Pelo zo snel rende zorgde dat voor een wond. Dus ik lijnde Pelo aan en liep zo snel mogelijk naar huis, maakte het schoon en belde de dierenarts. Een bijtwond staat gelijk aan heel veel bacteriën en infecties dus het is belangrijk om dit goed schoon te maken en vervolgens antibiotica te geven. De dierenarts heeft er goed naar gekeken en vond hechten niet nodig. Dus met een tas vol pijnstillers, antibiotica en wondzalf ging ik naar huis. Verder moet Pelo een romper aan tot de wond dicht is en mag hij voorlopig niet los lopen. Pelo vindt zichzelf erg zielig dus blijft dicht bij me in de buurt en slaapt veel. Aan mij de taak om vandaag rustig aan te doen zodat hij rustig kan slapen.

Gelukkig heeft Cinca de afgelopen 8 dagen al veel plezier gemaakt met mijn honden want spelen mag de komende dagen niet. Ik heb nog nooit een pup in huis gehad, onze eigen honden zijn allemaal geadopteerd toen ze 6+ waren. Het is even wennen om zo’n hyperactief puppenkind in huis te hebben. Ze heeft ‘s nachts wat moeite dus we slapen niet geweldig, maar het is ook niet niets om opeens zonder je baasjes uit logeren te gaan.

 

Afgelopen zondag hadden we onze eerste barbecue van het jaar. Het was mooi weer en we hadden een lekker rustig weekend dus een barbecue paste er goed bij. Lekker samen buiten zijn, lekker eten en een zomers drankje erbij. Wat wil een mens nog meer?! Een perfecte afsluiting van een fijn weekend, hopelijk kunnen we nog vaak barbecueën de komende maanden. Ik weet niet wat het is met uitgebreid buiten eten, maar ik vind het iets magisch hebben. Hetzelfde heb ik met picknicken, dat wil ik binnenkort ook weer gaan doen!

Ik heb de afgelopen maand mijn haar geknipt, terug naar een bob en ik ben er zo ontzettend blij mee. Mijn haar is stijl en slungelig als het lang wordt, ik krijg er geen volume in. Op deze lengte lukt het me om er volume in te krijgen, ik doe er veel meer mee en het voelt meer als mezelf. Het was even wennen hoe kort het nu is maar dat veranderde al snel, ik ben fan! Hiernaast in de sidebar kun je het een beetje zien, maar jullie kunnen het binnenkort wel in een video zien!

Ik wil weer meer gaan bloggen, dus ik ben druk bezig met ideeën opschrijven!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge