De vrouw achter dit blog

sidebarHoi! Ik ben Emma, een 29-jarige vrouw uit Groningen. Ik woon hier samen met mijn vriend, 2 katten Jack & Sparrow en 2 honden Pelo & Nero.

Ooit studeerde ik HBO Pedagogiek maar door een dubbele hernia moest ik hier (tijdelijk) mee stoppen. Na een operatie werd ik gediagnosticeerd met een pijnstoornis waardoor ik mijn studie nooit meer heb kunnen oppakken. Ik heb 24/7 pijn en heb hierdoor beperkt energie. Om mijn pijn onder controle te houden is het belangrijk om een routine te hebben. Hierdoor ben ik steeds meer onderdelen van mijn leven gaan organiseren om het leven een beetje makkelijker te maken. Mijn planner is dan ook mijn beste vriend. Ik plan mijn huishouden, dagelijkse taken en nog veel meer dingen!

Nu ben ik arbeidsongeschikt en dus verplicht huisvrouw. Maar ik heb altijd vrijwilligerswerk om mezelf nuttig te voelen en om iets te kunnen betekenen voor de maatschappij. Ik heb al Engelse les gegeven aan mensen met een verstandelijke beperking, gewerkt in een tweedehands boekenwinkel voor diverse goede doelen, als webmaster en adoptieconsulent gewerkt voor een stichting die honden redt, huiswerkbegeleiding gegeven aan jongeren etc. Momenteel ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging maar die ga ik vast vinden!

Hieronder deel ik een paar feitjes over mezelf:

 • Gek op regen en storm, van een regenachtige dag word ik blij. Een warme zomerdag maakt me absoluut niet blij, de zomer mag van mij wel worden overgeslagen.
 • Op mijn bureau vind je altijd mijn planner, veel pennen, washi tape en een mok thee.
 • Ik ben ontzettend veranderlijk; vooral wat betreft mijn haar en werk- en hobbykamer.
 • Ik bak koekjes voor andermans verjaardag en stuur ze op zodat de jarige job versgebakken koekjes kan eten op zijn/haar verjaardag ook al kan ik er niet bij zijn.
 • Dol op chocola
 • Ik spaar mokken, hoe groter hoe beter.
 • Mijn favoriete dag bevat de volgende dingen: mijn planner, een goed boek, zelfgebakken traktaties, honden, katten en een tv serie waarvan ik heel veel afleveringen achter elkaar kan kijken.
 • Ik ben een kluns en val veel te vaak. En dan vaak in plassen, modder of nog ergere dingen.
 • Ik heb moeite met het weggooien van pennen die ik toch niet gebruik.
 • Mijn favoriete serie aller tijden is Gilmore Girls.
 • De naam ‘Knusheid van het leven’ is bedacht door een vriendin van mij, zij omschreef een voormalige blog van mij als schrijven over de knusheid van het leven. Ik vond dit zo leuk dat ik mijn blog zo heb genoemd.

Op dit blog schrijf ik over mijn leven en alles wat me interesseert. Dit kan dus gaan over planners, het organiseren van kasten, het recept voor een lekkere taart, een zelfgehaakte deken, tv series, mijn huisdieren of gewoon iets leuks wat ik die dag heb meegemaakt.

Mocht je me willen blijven volgen kun je dit doen door hiernaast in de sidebar je email in te vullen zodat je bij elke nieuwe blogpost een mailtje krijgt. Ook kun je me volgen via Bloglovin’. In de sidebar kun je ook links vinden naar mijn Facebook en Pinterest borden.

1 thought on “De vrouw achter dit blog”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *