Banaan ei pannenkoekjes

Het ontbijt is een ontzettend belangrijke maaltijd, de laatste weken neem ik er echt de tijd voor om goed te ontbijten. Ik ontbijt het liefste met banaan-ei pannenkoekjes. Je hebt maar twee ingrediënten nodig om deze pannenkoekjes te maken, al kun je wel extra dingen toevoegen. Het is makkelijk om te maken, snel, en het vult ontzettend goed.

 

Ontbijt smoothie

IMG_1635

IMG_1626

Mijn favoriete ontbijt is een smoothie en vandaag deel ik het recept van mijn favoriete smoothie met jullie. Het recept dat ik deel is voor twee volle glazen, ik maak dit voor J. en mezelf. Wil je maar 1 glas dan halveer je het recept.

 

French Toast Bake

IMG_4773

Deze gebakken wentelteefjes zijn heerlijk als ontbijt of lunch en super makkelijk te maken!

IMG_4759

Citroen bosbes cupcakes

Als ik weet dat er bezoek komt begint mijn hart sneller te kloppen, want dit betekent dat ik weer iets mag bakken. In de warmere maanden zoek ik vaak recepten uit met fruit er in, terwijl ik in de koudere maanden sneller naar recepten met chocola grijp. Een aantal weken geleden zag ik een recept voor citroen bosbes cupcakes op de blog van Anna Saccone en gister besloot ik ze te maken. Het recept maakt gebruik van cups in plaats van grammen en millimeters dus ik besloot het recept te vertalen en met jullie te delen. De cupcakes zijn ontzettend lekker en lekker fris door de citroenrasp.

Lemon Sugar Cookies

Het bakken van koekjes is simpel en snel en ik doe het regelmatig als we bezoek krijgen. Een zelfgemaakt koekje bij de koffie/thee is extra lekker en net wat spannender dan een gekochte koek. Ik probeer regelmatig nieuwe recepten uit maar mijn favoriete recept is van Martha Stewart. Haar citroen/suiker koekjes zijn mijn lievelingskoekjes; ze zijn een crunchy aan de zijkant en zacht van binnen, ze zijn zoet maar niet te zoet door de citroen, ze zijn lekker fris, makkelijk te maken en zijn zelfs extra lekker een dag later. Ik bak deze koekjes ook regelmatig als cadeau voor mensen, ik verpak ze dan in een mooie doos met handgemaakt label er op. Ik moet toegeven dat het niet de mooiste koekjes zijn, ik laat meestal niet genoeg ruimte tussen de koekjes waardoor ze aan elkaar vast ‘groeien’. Maar de smaak maakt het helemaal goed!

Vandaag deel ik dit recept met jullie met foto’s van het proces. Volgens het originele receptmaak je 20 koekjes met het recept, ik kan er 30 uithalen.