Producten

3x creatief met hout

Heb jij ook zin om tijdens de lockdown te starten aan een nieuw project? Laat je creativiteit dan de vrije loop en maak met hout bijvoorbeeld nieuwe tuinmeubels, een nieuwe kast of een nieuwe vloer. We moeten er toch allemaal weer aan geloven, we blijven voorlopig nog even binnen en thuis. De strenge maatregelen maken ons leven er niet leuker of gezelliger op, maar je kunt deze periode wel goed gebruiken om eens een nieuw do-it-yourself-projectje te beginnen. Een voordeel wat het nieuwe normaal met zich meebrengt is dat nog meer spullen online worden aangeboden. Achter jouw laptop kun je dus prima alle benodigde materialen, houtsoorten en gereedschappen binnen een paar tikken bestellen.

 

Boekenkast

Iedereen heeft in huis voldoende opbergruimte nodig. Of dat nu voor je boeken is, of servies, kleding, knutselspullen, noem maar op. Een fijne, grote kast biedt daar de ultieme oplossing voor, en die kun je vrij gemakkelijk zelf maken met vuren hout. Deze houtsoort komt van de fijnspar en is in Nederland het meest gebruikte naaldhoutsoort. Dat is niet zo vreemd, vurenhout is namelijk heel makkelijk te bewerken en is ook nog eens relatief goedkoop. Je kunt met deze houtsoort dus super veel kanten op. Vurenhout heeft een vrij lichte, witte kleur en heeft vlamachtige tekeningen in het hout. Het is licht en sterk en ook vrij zacht. Een nadeel is wel dat er vrij snel beschadigingen in het hout komen. Je zal er dus wel voorzichtig mee om moeten gaan. Voor de afwerking kun je kiezen voor zowel verf als olie of beits.

 

Meubels

Een andere populaire houtsoort in eikenhout. Eiken wordt in vrijwel iedere industrie veel gebruikt en ook hier kun je dus alle kanten mee op. Het is erg sterk, maar ook gemakkelijk te bewerken. Vaak wordt het daarom gebruikt als constructie, maar ook voor het maken van kozijnen, ramen en meubels. Jouw nieuwe tuinset kun je dus gewoon zelf maken, van eikenhout. Je krijgt hiermee stevige meubels in een donkerbruine kleur met een mooie nerf. Voor de afwerking kun je kiezen voor olie, was, lak of beits. Hiermee gaan je nieuwe meubels een paar jaartjes langer mee.

 

Vloer

Een nieuwe vloer voor in huis is misschien een beetje ambitieus, maar voor de tuinhuis of veranda kun je prima zelf een vloer maken van essenhout. Deze houtsoort is zeer taai en sterk, maar toch ook wel elastisch. Met een witte tot geelbruine kleur staat jouw tuinhuis er weer strak bij en kun je straks gelijk bij de eerste zonnestralen weer optimaal van je tuin genieten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *