Borderpakket
Wonen

Borderpakketen een uitkomst?

Vind jij het ook lastig om te kiezen welke planten je graag in je tuin wilt hebben? Dan is een borderpakket de uitkomst voor jou. Een borderpakket is een samengesteld pakket van vaste planten die goed bij elkaar passen.

Voor-en Nadelen

Het aanschaffen en planten van een pakket heeft een aantal voordelen. Het mooie van een pakket was dat de planten naar kleur en soort waren samengesteld. Dit gaf een mooi natuurlijk effect in mijn tuin. Verder heb ik gemerkt dat ik na het planten van mijn pakket er meer bijen en vlinders in mijn tuin rondvlogen. Ik vond dit mooi om te zien. Maar nu denk je natuurlijk zijn een ook nadelen aan een pakket. Ja nadelen zijn er ook. Er zijn namelijk planten die door de kou niet meer terugkomen na de winter. Dit is mij een enkele keer overkomen de afgelopen jaren. Ik heb toen de planten aangevuld om het pakket compleet te houden. Het soms verliezen van planten weegt zeker niet op tegen het mooie natuurlijke effect van een pakket.

Tuinieren

Interesse

Er zijn veel verschillende mogelijkheden op het gebied van pakketten. Als je naar aanleiding van deze tekst interesse hebt of graag meer informatie wilt over borderpakketten. Neem dan voor meer informatie contact met ons op.