Geen categorie

Een dagje Haarlem

In Haarlem is genoeg te doen, of je nou wilt shoppen, cultuur wilt snuiven of ergens wilt borrelen – in deze stad zal je niet snel verveeld raken.  Haarlem is de hoofdstad van Noord-Holland en heeft een rijke historie. Heb je een dagje of weekend Haarlem gepland en ben je nog op zoek naar leuke dingen om te doen of zien? In deze blog delen wij een aantal tips.

 

Shoppen

Haarlem leent zich goed voor een dagje shoppen, de stad is niet voor niks uitgroepen tot de beste winkelstad van Nederland. De binnenstad biedt voor ieder wat wils, jong tot oud zal hier goed kunnen slagen. Op zoek naar iets origineels voor jezelf of als cadeau? Bezoek dan zeker even de gouden straatjes voor lokale boetiekjes. Ga je op zondag of maandag? Breng dan zeker even een bezoekje aan de markt.

 

Ga wandelen en waan je in het verleden

Naast dat Haarlem een ontzettend leuke stad, is het ook een prachtige stad. Haarlem telt enorm veel (meer dan 1000!) rijksmonumenten.  Doe je wandelschoenen aan en ga op ontdekkingstocht. Klaar met de drukte? Haarlem heeft maar liefste 21 ‘geheime ’hofjes die je kunt bezoeken. Het is wel even zoeken, deze rustige hofjes verschuilen zich namelijk achter smalle straatjes maar wanneer jij je in de groene oase van rust waant is het de zoektocht meer dan waard.

 

Cultuur snuiven

Wil je wel cultuur snuiven maar niet wandelen? Bezoek dan 1 van de vele musea. Een aanrader is het Frans Hals Museum, dit hangt vol met het prachtige nalatenschap van een van de Oude Hollandse Meesters die zijn leven in Haarlem heeft doorgebracht. Een ander leuk museum is het Tevlers museum, wat zich focust op kunst en wetenschap. Hier vind je onder andere oude machines, schilderijen, botten van dieren en meer! Dit is tevens een leuk museum voor kinderen.

 

Borrelen

In de binnenstad van Haarlem zijn genoeg cafés, restaurants en kroegen te vinden waar je een wijntje of een biertje kunt doen. Voor de echte bierliefhebbers is het leuk om een bierbrouwerij Haarlem te bezoeken. Een echte aanrader is Uiltje Craft Beer, waar ze graag experimenteren met verschillende biersmaken. Je kunt hier meekijken met het proces van het brouwen, en uiteraard de lekkerste speciaal biertjes proeven. Buiten dat de biertjes erg lekker zijn hebben de verpakkingen van de biertjes ook nog is een leuk ontwerp, perfect om cadeau te geven. Alleen dat is al reden genoeg om hier even langs te gaan.