Geen categorie

Eiken panelen, ideaal voor professionele houtbewerkers

Eik is nog altijd zeer geliefd in de meubelbouw, schrijnwerkerij en decoratie. Eik is ook een zeer degelijke houtsoort, zonder veel noesten en met een rijkelijke uitstraling. Ondanks dat eikenhout zo hard is laat het zich toch makkelijk bewerken. Eiken panelen zijn de basis van mooi werk zoals bijvoorbeeld tafelbladen, meubelen, kastdeuren en ook bijvoorbeeld voor wandbekleding of vloeren. Wat je ook maakt uit panelen van eik, het resultaat mag gezien worden.

Kies zelf je paneel in eik uit

Elk paneel is anders, elke afwerking of samenstelling van het paneel heeft een andere uitstraling. Dit zijn factoren die elk van jouw eiken panelen tot een uniek stuk maakt. Dit wil zeggen dat ook je eindresultaat uniek zal zijn. Zo zal bijvoorbeeld een fijnbezaagd of geborsteld paneel veel ruwer ogen dan een gezandstraald, een gestoomd of een naturel eiken paneel. Stel dat je bijvoorbeeld eenzelfde model van tafel zou maken in elk van deze afwerkingen. Je zou veel verschillende tafels krijgen. En dan hebben we nog niet gesproken over de samenstelling van het paneel. Een paneel in eik kan bijvoorbeeld één massieve blok zijn of het kan opgebouwd zijn uit lagen. Ofwel kies je bijvoorbeeld voor een visgraatstructuur, doorlopende lamellen of vingerlas opbouw. Ook hier krijg je per paneel weer een totaal ander uitzicht. En je kunt ook nog eens kiezen tussen verschillende diktes. Dankzij al deze mogelijkheden kies jij exact dat ene paneel uit dat voor jouw project het meest geschikt is.

Op maat laten zagen loont!

Misschien wil je zelf je eiken panelen thuis zagen. Prima! Maar als je al exact weet welke stukken je allemaal nodig hebt, dan is het nog veel gemakkelijker om je panelen op maat te laten zagen. Ze zijn voor jou dan veel makkelijker te vervoeren. En wanneer je ermee thuis komt, kun je onmiddellijk aan de slag. Je hebt ook veel minder houtafval waar je toch niets meer mee doet. Als je alles goed uitrekent, is op maat laten zagen zeker de moeite waard!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *