Wonen

Je tuin klaarmaken voor het koude weer

De temperaturen beginnen te dalen en er valt al steeds vaker neerslag. Een hele dag in de zon in de tuin zitten en bbq’en zit er niet echt meer in. Dit betekent natuurlijk niet dat je tuin in de herfst en winter niet gebruikt kan worden. Met een beetje een goede voorbereiding kun je je tuin ook in deze koudere seizoenen nog gebruiken. In deze blog lees je hoe je dit doet. 

Een droge plek

Bij de herfst en winter komt in Nederland natuurlijk flink wat neerslag kijken. En als het buiten regent dan ga je natuurlijk niet met een paraplu in je hand in de tuin zitten. Daarom is een van de meest belangrijke voorbereidingen om een overkapping in je tuin te plaatsen. Door middel van een overkapping kan je altijd droog zitten en toch van de buitenlucht genieten. Er zijn veel verschillende soorten overkappingen mogelijk en je kunt dit dus helemaal zelf bepalen aan de hand van de stijl van je tuin. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een houten tuinkamer als je een scandinavische look wil creëren. Als je echter iets moderners en strakkers wilt, dan kun je bijvoorbeeld een glazen serre laten bouwen. 

Warmtebronnen

Op dit moment van het jaar is het nog wel warm genoeg om met een jas buiten te zitten, maar het zal al heel snel gaan afkoelen. Vooral in de avonden kan het erg fris worden. Daarom is een goede volgende stap om een warmtebron te plaatsen onder de overkapping. Ook dit kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je bijvoorbeeld een vuurkorf plaatsen in je tuin. Een vuurkorf geeft een heel knus en sfeervol gevoel en laat je meteen aan wintersport denken. Een andere optie is om bijvoorbeeld heaters aan te schaffen. Het voordeel hiervan is dat het een stuk minder lang duurt om ze aan te krijgen en dat je er meerdere heaters onder de overkapping kunt plaatsen waardoor het een net iets sterkere warmtebron is en iedereen de warmte even goed kan voelen. 

Knusse decoratie

Tot slot wil je met zo’n heerlijke wintertuin natuurlijk ook de echte winterse en knusse sfeer voelen. Om dit voor elkaar te krijgen kun je nog een paar puntjes op de i zetten door wat decoratie toe te voegen. Hang bijvoorbeeld een knus lichtsnoer op en voorzie de stoelen onder de overkapping van warme dekentjes. Als de warmtebron dan nog niet voldoende is op een koude avond, kun je altijd nog een lekker dekentje erbij pakken.