Geen categorie

Schaduw in je tuin met schaduwdoek

De hele winter kijk je er naar uit, de zomer. Heerlijk tot laat in de tuin zitten, buiten eten en lekker van het zonnetje genieten. Maar de hele dag in de brandende zon buiten zitten is veel te heet en ook helemaal niet goed voor je huid. Een schaduwdoek is een perfecte oplossing om op een mooie en snelle manier meer schaduw in de tuin te krijgen. Er zijn schaduwdoeken in verschillende vormen zoals een driehoekvorm, een vierkant, een rechthoek of een harmonica doek, deze kan je zo ver uitschuiven als je maar wilt. Natuurlijk zijn er ook verschillende maten en kleuren. Je kunt ze zelfs op maat laten maken speciaal naar jouw wensen. 

De hete zomer iets minder heet

Ligt jouw tuin op het zuiden dan ontkom je niet aan de hete zomerzon en ben je graag buiten of heb je planten in je tuin staan die wel van wat schaduw houden dan is een schaduwdoek een fijne uitkomst. Zo kan je heerlijk genieten van een drankje en een goed boek terwijl je lekker buiten in de tuin zit. Je zou ook het schaduwdoek boven de auto kunnen plaatsen in plaats van een carport. Zo blijft jouw auto in de zomer lekker koel en kan je wegrijden zonder dat je eerst je handen verbrand aan het veel te hete stuur. 

Bescherm jezelf tegen UV-straling

Zoals iedereen wel weet is te veel UV-straling schadelijk. De schaduwdoeken beschermen je tegen deze stralingen waardoor je op een veilige manier lekker buiten van de warmte kan genieten. Heb je kleine kinderen die graag buitenspelen dan is een schaduwdoek een musthave in jouw tuin, bevestig het schaduwdoek zo dat ze in de heetste middaguren niet in de zon zitten te spelen of dat het badje in de ochtend opwarmt in de zon en in de middag in de schaduw staat zodat je kinderen heerlijk uren lang zwem en spelplezier hebben! 

Bestendig tegen weer en wind

In Nederland kan je er zeker van zijn dat het een keer gaat regenen of stormen in de zomer, dan is het wel zo prettig dat je het schaduwdoek met een gerust hart kan laten hangen. Door de kleine gaatjes in het doek vormt er geen waterzak op het doek en wind kan er gemakkelijk doorheen waaien. Natuurlijk haal je het doek wel weg wanneer je weet dat er slecht weer op komst is. Het zou zonde zijn wanneer het kapot gaat. Ga je met regelmaat kamperen dan kan je het schaduwdoek ook meenemen in een handige opbergzak. Zo maak je ook op de camping een veilige plek om te lezen of te spelen. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *