Geen categorie

Leuke ideeën om je tuin een beetje op te fleuren!

Ondanks dat de zomervakantie alweer langzaam op zijn einde loopt lijkt het mooie weer maar niet te willen stoppen. Oké, afgelopen dagen was het misschien iets minder aangenaam door de wind en enkele buien maar toch, nog steeds is het niet onaangenaam. Ook zeker niet als we de weersvoorspellingen mogen geloven en we een hele fijne nazomer gaan krijgen. En een fijne nazomer betekent dat we ook in september en oktober nog even van het mooie weer mogen gaan genieten. Om je tuin dus nog een beetje op te fleuren voor die maanden hebben we wat leuke ideeën voor je op een rijtje gezet.

Breng een beetje kleur aan in je tuin

Kleur, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Zeker niet als het kleur is in onze tuin. En hoe je deze kleur wilt aanbrengen maakt eigenlijk nog geen eens zo heel veel uit. Je kan bijvoorbeeld beginnen met een paar leuke planten en/of bloemen. Deze kan je planten in je gazon maar planten en bloemen doen het uiteraard ook ontzettend goed in plantenbak en potten. Geen plantenbak in de buurt? Maak er dan gewoon heel simpel zelf eentje van een oude pallet of krat. Met een likje verf maak je het geheel nog iets gezelliger.

Zorg voor een fijne zithoek

Is jouw tuin nog steeds niet voorzien van een fijne zithoek? Dan kan je er nu eigenlijk echt niet meer onderuit. Aankomende twee maanden zijn echt de laatste maanden dat we nog even lekker van het mooie weer kunnen genieten, buiten in de tuin, en hoe kunnen we dat nou beter doen dan op een hele fijne loungebank of tuinstoel? Een loungeset is dan nog steeds zeker aan te raden. En wil je, je zithoek nog een beetje upgraden? Kies dan voor een tuintapijt, een schaduwdoek en wat leuke lampjes. Benieuwd waar je een tuintapijt of schaduwdoek kan kopen? Neem dan eens een kijkje bij Schaduwdoekplaza.nl.

DIY projectjes

Wat is nou leuker dan een zelf gemaakt accessoire in je tuin te hebben? (Bijna) niks inderdaad! Zoek dus wat oude spullen die eigenlijk rijp zijn voor het oud vuil en ga ermee aan de slag. Vaak bijvoorbeeld een leuke loungebank van een paar pallets, een vogelhuisje van een oud blik of leuke vaasjes van glazen potjes. Zolang het materiaal maar weerbestendig is, is het perfect om te gebruiken voor een DIY projectje voor in de tuin. En ben je echt creatief? Maak dan eens een tuinschilderij op een stuk hout voor echt een hele gezellige sfeer.