financieel

Vind de beste zorgverzekering in 3 stappen

Als Nederlandse burger van boven de 18 jaar ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Zo’n verzekering is enorm handig, aangezien je kosten voor medische zorg worden gedekt en je hierdoor nooit hoeft te kiezen tussen je portemonnee en je gezondheid. Echter moet je hiervoor wel een maandelijkse premie betalen aan je zorgverzekeraar. De kosten die je hebt wil je natuurlijk zo laag mogelijk houden. In dit artikel leg ik je uit hoe je in drie eenvoudige stappen de goedkoopste en beste zorgverzekering kan vinden.

Stap 1

Om te beginnen is het handig om goed na te denken over wat je precies voor zorgverzekering wilt hebben, aangezien het verplichte gedeelte alleen de kosten voor noodzakelijke zorg dekt. Dit wil dus zeggen dat wanneer je extra kosten gedekt wilt hebben je een aanvullende zorgverzekering moet nemen. Hiernaast moet je goed nadenken over de hoogte van je eigen risico.

Stap 2

Wanneer je weet wat je precies wilt hebben moet je natuurlijk de zorgverzekeraar vinden die dit het goedkoopst aanbiedt. Hoe doe je dat? Dat is eigenlijk heel simpel. Door al je gegevens in te vullen op https://www.zorgkiezer.nl/, dan krijg je direct een goed en duidelijk overzicht van alle zorgverzekeraars die een verzekering hebben die aan jouw eisen voldoen.

Stap 3

Door te vergelijken weet je direct welke verzekering het goedkoopst is en het beste bij je past. Je kan dan ook eenvoudig via de vergelijking site je nieuwe zorgverzekering afsluiten en deze zal per 1 januari 2021 dan ingaan. Zo eenvoudig is het!